Uroslista / walesinspringerspanielit

Listalle otetaan tietoja suomalaisista yhdistyksen jäsenten omistuksessa olevista uroksista.
Jokaisesta listalle ilmoitetusta uroksesta julkaistaan oma sivu, johon tulevat valokuvat (seisomakuva (+ pääkuva-vapaa-ehtoinen)) ja tiedot koirasta ja omistajasta. Lista on maksuton.

Huomio: Uroksen omistaja vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta. UROSLUETTELO EI OLE JALOSTUSTOIMIKUNNAN SUOSITUSLISTA. Listalle voi kuka tahansa yhdistyksen jäsen ilmoittaa uroksensa, joka täyttää uroslistan vaatimukset.

Näin saat uroksesi tiedot listalle:

-Lähetä seuraavat tiedot sähköpostitse Viivi Koivuselle, koivunen.viivi (at) gmail.com

  • koiran nimi (myös kutsumanimi) + mahd. tittelit
  • syntymäaika
  • rekisterinumero
  • lonkat
  • parhaat näyttelytulokset
  • parhaat koetulokset
  • muuta tietoa koirasta
  • kasvattaja
  • omistaja, puhelin, email, kotisivut

- Laita erilliseksi liitteeksi mukaan koirasi kuva(t). Nimeä mielellään oman koirasi tekstitiedosto ja kuvatiedostot koirasi nimellä, esim. omankennelin_upein_urho.jpg (Ei ääkkösiä)

- Tietenkin voit lähettää tiedot myöskin etanapostilla, Viivi Koivunen, Kirsitie 27, 00760 Helsinki.

Uroslistoille pääsee vain tietyt ehdot täyttävät urokset (tarkistetaan ennen uroksen lisäämistä listalle). Uroslistojen tarkastus tehdään noin 2 kuukauden välein, jolloin listalta poistetaan ne urokset, jotka eivät täytä asetettuja ehtoja ja jolloin voidaan tietoihin tehdä päivityksiä (mikäli uroksen tiedoissa on tapahtunut muutoksia). Samoin uudet listalle ilmoitetut urokset lisätään tämän päivityksen yhteydessä.

Huomio: listaa tarkistettaessa poistetaan listalta ne urokset, joiden silmätarkastuslausunto on vanhentunut yli 2 kuukautta aiemmin eikä jalostustoimikunnan tietoon ole saatettu urokselle tehdyn uuden silmätarkastuksen lausuntoa (omistajan toimittamana tai Kennelliiton jalostuskannan tiedoista).

Walesinspringerspanielien uroslistan ehdot:

1. Uros on yli 24 kk ikäinen.
2. Uros on virallisesti tutkittu lonkkaniveldysplasian varalta ja sen tulos on A, B tai C.
3. Uros on virallisesti silmätarkastettu, eikä sillä ole todettu mitään seuraavista silmäsairauksista: HC, PRA, RD, glaukooma, entropion, ektropion. Silmätarkastus on PEVISA-säännön mukaisesti voimassa (alle 24 kuukautta vanha).
4. Uros on palkittu näyttelyssä vähintään laatuarvostelulla erittäin hyvä (EH).
5. Uros ei jalostustoimikunnan tietojen mukaan sairasta mahdollisesti perinnöllistä sairautta.
6. Uroksella ei ole 18 kk iän jälkeen näyttely- tai koearvostelussa toistuvasti huomautettu arasta tai aggressiivisesta käytöksestä.
7. Uroksella ei saa olla epilepsiaan sairastuneita jälkeläisiä.
8. Uroksella ei saa olla yli 50 jälkeläistä.