Karkku 1.6.2008

 

teksti Arja Söderholm
kuvat Tiina Lielahti


vasemmalla BIS Linmoor Your Majesty edessä tuomari Glenn Miller, takana tuomari Kath Morgan, oikella BIS2 Jangas Duck Soup

Springerspanielit ry järjesti jo yhdeksättä kertaa erikoisnäyttelyn englannin- ja walesinspringerspanieleille hotelli Ellivuoren pihamaalla Karkussa 1.6. Näyttely oli nyt ensimmäistä kertaa myös päänäyttelymme, ja näyttelyyn oli anottu myös lisäsertit. Lisäserttejä päästiinkin jakamaan suuren koiramäärän vuoksi englanninspringeri nartuille ja walesinspringeri uroksille. Tuomareiksi oli kutsuttu rotujen kasvattajia Iso-Britanniasta; englanninspringerspanielit arvosteli Mr. Glenn Miller (Graftonbury) ja walesinspringerspanielit Mrs. Kath Morgan (Cwrtafon). Näyttelyyn oli ilmoitettu koiria huikeat 187 kpl, joista englanninspringereitä oli 101 ja waleseja 86 kpl.

Näyttelyn kauneimmaksi koiraksi Mr. Miller valitsi kaksivuotiaan englanninspringerspanieliuroksen FINJV-06, ESTJV-07, ESTV-07 Linmoor Your Majesty:n jonka omistaa Sanna ja Sami Kavén sekä Saija Kaleva. Englanninspringereiden VSP:n voitti Gunda theqvistin omistama narttu FIN M& JVA Dreemteems Evita Peron. BIS2 koiraksi tuomari valitsi Tiina Jankan omistaman walesinspringerinartun Jangas Duck Soup:n joka oli viimevuonna BIS-2 pentu. Walesien VSP:n voitti JV-06 Benton Somebody’s Duck om. Minna Jokela. Waleseissa oli siis nähtävillä varsinaista Ankka-energiaa!

BIS pennuksi Mrs. Morgan valitsi Piia Serguskinin omistaman wss nartun Benton Walk Of Fame:n. BIS 2 pentuna palkittiin ess narttu Tequila Sunrise Vom Springer-Clan om. Suvi Lindholm.

BIS veteraani-kilpailussa voiton vei walesinspringeriuros FIN MVA Micarobian Harry om. Tiina Janka. Englanninspringereissä ei esitetty yhtään veteraaniluokan koiraa.

Kasvattajaluokkia esitettiin englanninspringereissä kolme ja waleseissa viisi. Näyttelyn parhaaksi kasvattajaryhmäksi Mrs. Morgan valitsi Marjo Jaakkolan kasvattamat Benton walesin. Enkkujen paras kasvattajaryhmä ja BIS2 oli Mervi Nousiaisen Hightide’s kennel.

Jälkeläisluokkia esitettiin englanninspringereissä yksi ja waleseissa kaksi. Mr. Miller valitsi näyttelyn parhaaksi luokaksi englanninspringerinartun KANS&FIN&EST MVA Nobhill Pretty Piece of Adamant , om. Sanna ja Sami Kavén, ryhmän. BIS 2 jälkeläisryhmä koostui walesinspringeriuroksen Romeon, om Elina Jalni ja Jyrki Lemola, jälkeläisistä.

Tässä näyttelyssä valitaan myös näyttelyn paras juniori, pari ja paras metsästyskokeessa palkittu. BIS junioriksi Mrs. Morgan valitsi englanninspringerinartun Ocean Pitfal Eilidh Light om. Suvi Lindholm. BIS2 juniori oli walesinspringeriuros Benchmark Rahmantus Cymro om. Mariann ja Anett Korpi. Parhaaksi pariksi Mrs. Kath Morgan valitsi englanninspringerit Walnut Amazing Angel ja Walnut Wow Wow. Koirat omistaa Susanna Pohjola. Näyttelyn kauneimmaksi metsästyskokeessa palkituksi koiraksi tuomari Mr. Glenn Miller valitsi walesinspringerspanieliuroksen FIN MVA Romeo om. Elina Jalni ja Jyrki Lemola.

Juniorhandler kilpailussa nuoremmat junnut voitti Jasmine Peltorinni ja vanhemmat junnut sekä juniorhandler mestaruuden voitti Tytti Oksanen. Junior-handler tuomarina toimi Heidi Pollari.

Jälleen kerran näyttelyssä järjestettiin myös pukukilpailu. Kilpailuun osallistui 6 rohkeaa kokelasta. Tuomarit valitsivat Herra Liituraita kiertopalkinnon voittajiksi Polliisin ja karkuri-rosmon sekä urheaakin urheamman polliisikoiran, eli Tiina Jankan, Kaisa Majasen ja walesi Remun. Pukukisassa nähtiin jälleen uskomattoman hienoja asusteita, joiden kehittämiseen oli nähty paljon vaivaa ja mielikuvitusta!