Karkku 6.6.2004

Kuvat Tiina Janka ja Marja-Liisa Tuominen

Springerspanielit ry:n erikoisnäyttely pidettiin jälleen Karkun Ellivuoressa.
Talkooporukkaa kohtasi lohduton näky kun saavuimme näyttelypaikalle. Näyttelyalueelta oli kyllä ruoho leikattu, mutta koska? Ei muuta kun ruohonleikkurin pukille ja ajamaan. Tunnelma oli kuin F1 kisoissa konsanaan. Milloin kenenkin mäklaareni piiputti ja nähtiinpä regasrikkokin radalla. Heinätöistä selvittyämme saimme kuin saimmekin näyttelyn pystytettyä siihen kuntoon että näytteille asettajien kelpasi saapua paikalle.
Näyttelyaamu valkeni tihkusateisena mutta ennen kehien alkua sää selkeni ja muuttui aurikoiseksi, joskin melko tuuliseksi. Tällainen ilma oli kuitenkin koirille hyvä, sillä vaikka päivä venyi pitkäksi niin koirat jaksoivat kuitenkin esiintyä edukseen. Koiria oli ilmoittautunut huikeat 193, joista englanninspringerspanieleita 84 ja walesinspringerspanieleita 109. Liekö suomessa koskaan aikaisemmin nähty waleseja tuollaista määrää samassa näyttelyssä? Molemmissa roduissa oli useita kasvattaja- ja jälkeläisluokkia.
Englanninspringerspanielit arvosteli Mr Ronald Billows (Robil) ja walesit Mrs Jan Rees (Typica) molemmat tuomarit ovat Englannista.

 


Näyttelyn kauneimmat koirat sekä tuomarit Mrs Jan Rees ja Mr Ronald Billows

 

Näyttelyn kauneimmaksi tuomari Ronald Billows valitsi englanninspringerspanieli uroksen Kans&Fin&Est Mva, Su(u)Ch, V-00, EstV-00 Adamant´s Golden Boy om. Saila Sundell ja Tiina Mattila. Tämä samainen koira oli viimevuonna VSP ! Enkkujen VSP oli veteraani-ikäinen, mutta valioluokassa kilpaillut Fin J & Mva Dt VDH CH Mompesson Speculation om. Susann Nyman. Walesinspringereiden ROP oli uros Fin&S(u)Mva Benton Hole in One om. Leena Laine ja Jutta Översti. VSP oli Fin Mva Benton Let'Em Talk, om. Marjo Jaakkola ja Minna Rantanen. BIS pennuksi Mrs Jan Rees valitsi walesinspringerspanieliuroksen Benton One More Duck, om. Hannele ja Jukka Pakkala. BIS veteraaniksi Mr Ron Billows valitsi walesinspringerinartun Kans&Fin&Est Mva Rocbee Gift to Slave, om. Maarit Karhu. Koiraa esitti BIS kehässä tuntemattomaksi jäänyt julkkis... Näyttelyn parhaan kasvattajaryhmän esitti kennel Benton walesinspringerspanielit ja parhaan jälkeläisluokan esitti walesinspringerspanieli uros Fin Mva Benton Lookin' For Duck. Aikamoista Benton poweria oli BIS kehässä liikkellä =o)

 


BIS-pennut

 


BIS-veteraani

 

Näyttelyn "ei niin virallisessa" osuudessa valittiin BIS pariksi walesisisarukset Fin Mva Twitters Big-Dream & Fin Mva Twitters Big-Flower.


Paras pari

 

BIS metsästyskoepalkitun voitti viimevuotiseen tapaan englanninspringeri uros Nimblewhit Number One, om. Raija Vahe.


Paras metsästyskoepalkittu

 

BIS junioriksi valittiin englanninspringeri uros With Touch Holy Moses om. Tarja Hovila ja Antti Hokkanen.


BIS-juniorit

Paras junior-handler

Tiia Nieminen, Jyväskylä

 

Perinteisesti ratkiriemukkaan pukukilpailun voitti "Moppi Lady".